2. 12. 2013

Coenzyme Q10 - iskra života

Coenzyme Q10

Kapsuly obsahujúce ubichinón a ďalšie antioxidanty dôležité pre činnosť buniek nášho organizmu. Odporúča sa hlavne ľuďom nad 35 rokov.

Coenzyme Q10 je silný antioxidant, ktorý chráni náš organizmus pred voľnými radikálmi, posiĺňuje srdcový sval a cievny systém. Je nenahraditeľným bunkovým katalyzátorom pri výrobe energie. Jeho rezervy nám pomáhajú zachovávať si mladosť a vitalitu. S pribúdajúcim vekom (najmä po tridsiatke) ho náš organizmus produkuje menej, preto je dôležité, aby sme si ho vo vhodnom množstve dopĺňali. Stavy, ktoré nepriaznivo vplývajú na hladinu CoQ10 v našom organizme:

starnutie – užívanie CoQ10 sa všeobecne odporúča už po tridsiatke;
šport – je potrebný pri voľnočasových aktivitách a vrcholových športoch;
detský vek – CoQ10 sa odporúča užívať aj deťom, ktoré majú narušené zdravie;
problémy s trávením - strata hmotnosti.

Vďaka rýchlemu rozvoju lekárskej technológie existuje aj nový druh Coenzyme Q10, ktorý sa rýchlejšie vstrebáva, rýchlejšie rozvíja svoj účinok a zvyšuje svoj konečný efekt v organizme. Tabletka sa v ústach pod jazykom za pár minút rozpustí, žilkami pod jazykom sa bezprostredne dostane do krvného obehu a kompletne sa vstrebá do organizmu.
Užívanie prípravku sa okrem spomínaných prípadov odporúča aj vtedy, keď v dolnom črevnom trakte je obmedzené alebo znížené vstrebávanie a trávenie. Ďalšou výhodou prípravku je, že sa môže užívať rovnako v prevencii chorôb, ako aj pri liečbe rôznych nepriaznivých stavov v organizme .
Koenzým Q10 (Co Q10, ubichinón) je látka podobná vitamínu. Najviac zodpovedá vitamínu E, ale má ešte silnejšie antioxidačné vlastnosti. Je to druh katalyzátora, ktorý je dôležitý pre nerušený priebeh biochemických a biologických procesov a pre normálnu činnosť organizmu. Nedostatok CoQ10 môže spôsobiť porušenie rovnováhy výmeny energie a rôzne fyziologické nepravidelnosti. Už 25-percentné zníženie hladiny CoQ10 môže viesť k vzniku mnohých ochorení. Približne do 30. roku života si organizmus dokáže vyprodukovať CoQ10 sám, ale s pribúdajúcimi rokmi sa jeho množstvo v organizme znižuje, takže by sa mal podávať v strave a v doplnkoch výživy. CoQ10 je silným atioxidantom. Jeho účinnosť je doplnená o ďalšie zložky v prípravku Super CoQ1O Plus.
Dostupnosť a podrobné informácie: E-mail: om3cfe@gmail.com

Žiadne komentáre: