2. 12. 2013

Coenzyme Q10 - iskra života

Coenzyme Q10

Kapsuly obsahujúce ubichinón a ďalšie antioxidanty dôležité pre činnosť buniek nášho organizmu. Odporúča sa hlavne ľuďom nad 35 rokov.

Coenzyme Q10 je silný antioxidant, ktorý chráni náš organizmus pred voľnými radikálmi, posiĺňuje srdcový sval a cievny systém. Je nenahraditeľným bunkovým katalyzátorom pri výrobe energie. Jeho rezervy nám pomáhajú zachovávať si mladosť a vitalitu. S pribúdajúcim vekom (najmä po tridsiatke) ho náš organizmus produkuje menej, preto je dôležité, aby sme si ho vo vhodnom množstve dopĺňali. Stavy, ktoré nepriaznivo vplývajú na hladinu CoQ10 v našom organizme:

starnutie – užívanie CoQ10 sa všeobecne odporúča už po tridsiatke;
šport – je potrebný pri voľnočasových aktivitách a vrcholových športoch;
detský vek – CoQ10 sa odporúča užívať aj deťom, ktoré majú narušené zdravie;
problémy s trávením - strata hmotnosti.

Vďaka rýchlemu rozvoju lekárskej technológie existuje aj nový druh Coenzyme Q10, ktorý sa rýchlejšie vstrebáva, rýchlejšie rozvíja svoj účinok a zvyšuje svoj konečný efekt v organizme. Tabletka sa v ústach pod jazykom za pár minút rozpustí, žilkami pod jazykom sa bezprostredne dostane do krvného obehu a kompletne sa vstrebá do organizmu.
Užívanie prípravku sa okrem spomínaných prípadov odporúča aj vtedy, keď v dolnom črevnom trakte je obmedzené alebo znížené vstrebávanie a trávenie. Ďalšou výhodou prípravku je, že sa môže užívať rovnako v prevencii chorôb, ako aj pri liečbe rôznych nepriaznivých stavov v organizme .
Koenzým Q10 (Co Q10, ubichinón) je látka podobná vitamínu. Najviac zodpovedá vitamínu E, ale má ešte silnejšie antioxidačné vlastnosti. Je to druh katalyzátora, ktorý je dôležitý pre nerušený priebeh biochemických a biologických procesov a pre normálnu činnosť organizmu. Nedostatok CoQ10 môže spôsobiť porušenie rovnováhy výmeny energie a rôzne fyziologické nepravidelnosti. Už 25-percentné zníženie hladiny CoQ10 môže viesť k vzniku mnohých ochorení. Približne do 30. roku života si organizmus dokáže vyprodukovať CoQ10 sám, ale s pribúdajúcimi rokmi sa jeho množstvo v organizme znižuje, takže by sa mal podávať v strave a v doplnkoch výživy. CoQ10 je silným atioxidantom. Jeho účinnosť je doplnená o ďalšie zložky v prípravku Super CoQ1O Plus.
Dostupnosť a podrobné informácie: E-mail: om3cfe@gmail.com

Multivitamín pre deti s obsahom vitamínu D

Lion Kids + vitamin D


Špeciálny multivitamín pre deti s obsahom vitamínu D

Vitamíny sú pre život nevyhnutné organické zlúčeniny, ktoré náš organizmus dokáže vyrobiť iba v nedostatočnej miere, alebo ich nedokáže vyrobiť vôbec. Pre všetky vitamíny je charakteristické, že v dôsledku ich nedostatku sa mladý organizmus nevyvíja. Okrem tejto všeobecnej črty majú nedostatkové stavy jednotlivých druhov vitamínov svoje typické symptómy.
Nesprávne stravovacie návyky našich detí, ponuka “rýchleho občerstvenia”, zvýšená konzumácia sladených nealko nápojov, chipsov, rôznych tyčiniek, chrumiek, čokolády a iných sladkostí každým dňom znižuje šancu na zdravý vývoj ich kostí a zubov. Dnes je už nevyhnutné, aby sme našim deťom denne podávali najmodernejší multivitamín s obsahom vitamínu D pre jeho dôležitú úlohu v zdravom vývine kostí a zubov, regulovaní látkovej premeny kalcia a fosforu a podporu činnosti imunitného systému.

Dávkovanie:
1 - 3 žuvacie tabletky denne

Množstvo v balení: 90 ks tabliet

Zloženie:
Betakarotén 1500 M.J. , vitamín E 7 M.J. , vitamín B1 0.5 mg, vitamín B2 0.6 mg, niacínamid 7 mg, kyselina pantoténová 3 mg, vitamín B6 0.7 mg, biotín 35 mcg, kyselina listová 100 mcg, inozitol 1.6 mg, vitamín B12 1 mcg, vitamín D 1 mcg, vitamín C 35 mg, vápnik 10 mg, fosfor 10 mg, jód 10 mcg, železo 3 mcg, horčík 5 mcg, meď 70 mcg, zinok 2 mg, mangán 100 mcg, draslík 2 mg, selén 10 mcg, chróm 5 mcg.

Viac informácii na: om3cfe@gmail.com